Hokutoryu juniori ju-jutsu

Hokutoryu ju-jutsu on suoraviivainen ja tehokas itsepuolustus- ja kilpailulaji. Lajiin sisältyy lyönnit, potkut, heitot ja mattokamppailu. Perustekniikoihin kuuluvat myös lukot ja kuristukset sekä erilaiset vapautumis- ja kuljetustekniikat. 

Hokutoryu junnu ju-jutsu on sovellettu 7-14 vuotiaille harrastajille, harjoitteista on poistettu tämän ikäisille nuorille soveltumattomat tekniikat. Harjoittelu on realistista, mutta leikinomaista. Tavoitteena on kehittää koordinaatiota, lihaskuntoa, kehonhallintaa ja -tietoisuutta sekä keskittymiskykyä.

Hokutoryu junnu ju-jutsun peruskurssilla opitaan ju-jutsun ja itsepuolustuksen harjoittelun alkeet, salietiketti ja hyvät käytöstavat. Peruskurssilla harjoitellaan kehonhallintaa, akrobatiaa sekä itsepuolustustekniikoita. Kurssin jälkeen oppilaalla on valmiudet suorittaa ensimmäinen juniorvyöaste; 5. Mon eli keltainen juniorivyö.

Painotus peruskurssilla on perustaitojen kehittämisessä: rohkeus, asennot, kehonhallinta. Näiden oppimisessa voi myös vanhempi olla apuna – antamalla lapselle mahdollisuuden kerrata kotona kurssilla oppimiaan asioita. Havaintojen mukaan nopeasti edistyvät oppilaat harjoittelevat myös kotona. Esimerkiksi kuperkeikka eteen/taakse on kertauksen kautta helppo liike oppia, se edesauttaa huomattavasti muun akrobatian kehittymistä. Tämä on kuitenkin vain mahdollisuus eikä edellytys: aktiivinen harjoituksissa käyminen riittää keltaisen vyön (5. mon) vaatimusten omaksumiseen kurssin aikana.

Kilpailutoiminta

Hokutoryu ju-jutsu ottelut käydään täyskontaktisäännöillä. Sallittuja tekniikoita ovat lyönnit, potkut, heitot ja kaadot, sallitut lukot ja kuristukset määrätään alle 18-vuotiaiden sarjoissa iän mukaan; sarjassa juniorit 7-13v sallitaan suora käsilukko (juji gatame), sarjassa kadetit 14-15v sallitaan kaikki säännöissä sallitut lukot, sarjassa nuoret 16-17v sallitaan lukkojen lisäksi kuristukset. Päähän lyöminen on kielletty. Kilpailuasuna on ju-jutsugi, alle 18-vuotiaiden sarjoissa pakolliset suojat ovat hammassuojat, karatesäärisuojat, pojilla alasuojat ja 14-vuotta täyttäneillä tytöillä rintasuojat. Otteluaika on 2×2 minuuttia, ottelun voi voittaa vastustajan luovutuksella tai tuomariäänin. Junioreiden ottelusäännöistä löydät lisätietoa täältä.

10.2.2024
Kansalliset ju-jutsukilpailut, Helsinki. Huom. Aloittelijoille oma sarja.
23.3.2024
Hokutoryu ju-jutsu SM-kilpailut, Turku (aikuiset, juniorit, kadetit ja nuoret)
toukokuu 2024
Kansalliset ju-jutsukilpailut, Mänttä
lokakuu 2024
Hokutoryu ju-jutsu MM-kilpailut, Tashkent, Uzbekistan
Some