Ohjaajakoulutus

Ohjaaja- ja valmentajakoulutus Hokutoryu ju-jutsussa

Kaikki Hokutoryu ju-jutsun ohjaajat ovat koulutettuja. Hokutoryu ju-jutsu on Suomen Karateliiton jäsen ja hyödyntää Karateliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutuspolkua. Karateliiton koulutuspolku pohjautuu Suomen Olympiakomitean VOK (valmentaja- ja ohjaajakoulutus) perusteisiin (lue lisää tästä). Valmennusosaamisen kehittämisessä tavoitteena on, että urheilijan polun eri vaiheissa tehdään oikeita asioita lasten liikunnan, valintavaiheen sekä huippuvaiheen laatutekijöiden mukaan. Lisäksi koulutuksissa huomioidaan harraste- ja kuntoliikunta.

Hokutoryu ju-jutsun 1. dan arvon kokeeseen vaatimuksena on suoritettu VOK 1 ohjaajakoulutus. Ensimmäisen tason valmentaja- ja ohjaajakoulutus (VOK 1) vaatimustason löydät Olympiakomitean sivuilta. Koulutukseen sisältyy yleisen osan lisäksi Hokutoryu ju-jutsun lajiosa. Lajiosa sisältää ju-jutsun ohjausnäytön lisäksi mm. lajin erityispiirteiden, etiketin ja käytänteiden tunnistamisen sekä kilpailusääntöihin ja tuomaritoimintaan tutustumisen. VOK 1 koulutusta suositellaan suorittavaksi heti, kun harrastaja aloittaa apuohjaajana toimimisen.

Hokutoryu ju-jutsussa toteutetaan myös aikaisemman henkilökohtaisen osaamisen tunnistamista. VOK 1 – koulutuksen voi siis ”ahotoida”, eli aikaisemman henkilökohtaisen osaaminen voidaan tunnistaa ja huomioida koulutuksen sisällön osaaminen joko osittain tai kokonaan. Ahot- menettelyyn tulee ohjaajan itse täyttää verkkolomake, jonka jälkeen koulutusvastaavan kanssa käydään läpi, mitä asioita ohjaajan tulee vielä suorittaa. Lisätietoa löydät täältä.

Suoritettu valmentaja- ja ohjaajakoulutus kirjataan harrastajan Hokutoryu ju-jutsu passiin, lisäksi ohjaaja saa Suomisporttiin osaamismerkinnän sekä pdf-todistuksen suoritetusta kurssista. Suoritettu ohjaajakoulutus tarkastetaan kaikilta eriasteisiin Dan-kokeisiin saapuvilta.

Some