POLIISI JU-JUTSU 2010

 

Poliisi ju-jutsu pohjautuu Hokutoryu ju-jutsuun

Poliisi ju-jutsu on viranomaisille tarkoitettu voimankäyttö- ja itsepuolustustaito, joka
pohjautuu Hokutoryu ju-jutsuun ja korostaa väkivaltaisen henkilön haltuunottoa lievimmän keinon periaatteella.

Poliisi ju-jutsun periaatteet ovat samat kuin siviilihenkilöille opetettavan hokutoryu ju-jutsun ajatukset. Poliisi ju-jutsun ajatus on tehtävien tekniikoiden oikea-aikainen suorittaminen tehokkaalla tavalla. Tekniikoiden lukumäärä poliisi ju-jutsua harjoittelevilla on hieman niukempi siviilien harjoitteluun verrattuna, koska poliisi ju-jutsu on ammattiin suoraan sovellettava taito, minkä tulee toimia luotettavasti tositilanteessa. Painopiste on väkivaltaisen asiakkaan kohtaamisessa, haltuunotossa sekä hallintaotteiden harjoittelussa. Kasvava huumeongelma on myös huomioitu harjoittelussa. Huumausaineiden vaikutuksenalaisen asiakkaan kipukynnys on usein varsin korkea ja tämä seikka on muistettava hallintaotteita harjoiteltaessa. Viranomaisen käytössä olevien voimankäyttövälineiden harjoittelu kuuluu myös ohjelmaan, samoin myös perustoimintataktiikoiden läpikäyminen.

Poliisi ju-jutsua harjoitellaan Suomessa mm. Turun Ju-Jutsuseuran salilla, jossa ryhmä poliiseja treenaa kahdesti viikossa. Varsinainen poliisi ju-jutsutoiminta käynnistyi Helsingissä Auvo Niinikedon toimesta 1980-luvun alkupuolella. Hokutoryu ju-jutsun ansioksi mainittakoon mm. poliisin siirtyminen kovan patukan käyttöön perinteisen kumisen “nokialaisen” sijaan.

Poliisin työturvallisuus ja tehokas viranhoito vaatii ammattitaitoisia otteita. Käsiraudat kuuluvat kaikkialla maailmassa poliisin vakiovarusteisiin. Hokutoryu ju-jutsun sisältämät käsirautatekniikat mahdollistavat tehokkaan ja asiakkaan
kannalta turvallisen käsittelyn.