WFJ World cup. Intia 2012

 

Intian Mumbaissa käydyt kilpailut olivat hyvin järjestetyt ja otteluiden taso oli hyvä. Tapahtuma ylitti paikallisissa tiedotusvälineissä myös uutiskynnyksen ja otteluista tuli pätkä TV-uutisissa ja useampi lehti kommentoi otteluita.

Suomalaisista Kultaa ottivat, kaikki kolme vastustajaansa tyrmännyt Jari Laine -73 kg, sekä -80 kg otellut Timo Leikola. Hopeaa saavutti +94 kg sarjassa Vladi Skandeberg. Suomalaisille tutut Eestin Joosep Puhalainen (-65kg) ja Tonis Grinkin (-86kg) voittivat myös sarjansa.

Iranin joukkue koostui kovan luokan kamppailijoista, jokaisella oli Hokutoryu lisäksi BJJ, Kyokushin/ vapaaottelutaustaa.Iranilaiset voittivat useita mitaleita, joista yksi kultainen, kun 108 kg vapaaottelija ja Kyokushin mestari Ashkan Dalirazar kukisti meidän Vladislav Skandebergin käsilukolla. Intialaiset ottelivat myös hyvin, erityisesti -86 kg pronssia saavuttanut Rishi Dev on henkilö josta vielä kuullaan.

Tuomaritoiminta oli onnistunutta, kiistanalaisia tuomioita ei ollut. Eurooppalaisista toimivat tuomareina Risto Väntär, Kimmo Tenhunen, Hannes Kunart, Teresa Tuominen, Taymor Farsimadan, sekä Eerik Noormets. Sarjojen mitalistit löytyvät tästä.