Vierailu Pietarin judokoululla

Helsingin ju-jutsuklubin toiminnanjohtaja Natalia Gadolin vieraili 27.7.2018 yhdessä Hanna Sepän kanssa Pietarin vanhalla ja perinteisellä kamppailu-urheilukoululla. 1800-luvulla perustettu koulu toimii edelleen samassa rakennuksessa ja tunnetaan nykyisin judokoulun nimellä. Koulun lajit ovat paini, judo, sambo ja ju-jutsu.

120-vuotta sitten Venäjän vallan aikana, myös useat Suomalaiset painijat harjoittelivat täällä ja edustivat tätä koulua. Seinällä on edelleen historiasta tuttujen Suomalaispainijoiden kuvia. Koulun vahvin laji on nyt judo, heidän joukkue on seurajoukkueiden maailmanmestari ja salissa harjoittelee suuri joukko Olympiamitalisteja. Koululla on hyvät majoitustilat ja pieni ravintola. Sambon, judon ja painin huiput ovat ammattilaisia ja he myös asuvat koululla.

Myös Venäjän ju-jutsutoiminta on alkanut täältä, Soke Niiniketo on ohjannut salissa lukemattomat harjoitukset. Nataliaa ja Hannaa opasti Pietarin budokoulun johtaja, useille Suomalaisille ju-jutsun harrastajille tuttu, Georgiy Kukoverov.