Tiedote

Viime päivinä on Euroopassa tapahtunut paljon ikäviä asioita. Putinin päätös aloittaa sota ja hyökätä Ukrainaan on järkyttänyt meitä kaikkia. Tämä vaikuttaa hieman myös Hokutoryu ju-jutsuun, raskaimmin se vaikuttaa Ukrainan Hokutoryu toimintaan. Ohjaajat Lvivin kaupungista ja sen alueen klubeista ovat lähteneet sotaan; olen useasti vieraillut siellä ja näistä henkilöistä on tullut minulle ystäviä. Suomessakin usein vierailleeseen Petro Mocherniukiin, joka johtaa alueen Hokutoryutoimintaa, ei ole saatu yhteyttä useaan päivään. Toivomme ja rukoilemme, että heillä on kaikki hyvin!

Dneprjoen varrella, Dnipropetrovskin kaupungissa, Hokutoryu ohjaaja Vitaly Ermolaev joutui kesken puhelun juoksemaan pommisuojaan; Venäläiset pommittivat alueetta ja räjähdysten äänet kuuluivat taustalla.

Kannattaa muistaa, että tämä vaikuttaa myös Venäläisiin Hokutoryun harrastajiin, he ovat asiasta kauhuissaan, eivätkä voi ymmärtää tapahtunutta. Hyökkäyksellä ei ole Venäjällä niin laajaa kannatusta kuin maan tiedotusvälineet antavat ymmärtää, mutta he joutuvat nyt kuitenkin kantamaan maansa hyökkäyssodan seuraukset. Olemme pakotettuja pistämään katkolle kaiken tasoisen yhteistoiminnan, myös junnutoiminnan, Venäläisten kanssa.

Maailman kamppailulajien järjestö IMGC myönsi Italian Carrarassa v. 2019 pidetyssä kokouksessa Venäläiselle Cheboksaryn kaupungille oikeuden järjestää vuoden 2022 International Martial Arts Games -tapahtuman. Tapahtumassa ratkottaisiin eri kamppailulajien mestaruuksia, kuten ITF TaeKwonDon, Thaiboxingin, Kung fun ja Hokutoryu ju-jutsun. Koronarajoitukset ovat viivyttäneet lopullisen kisa-aikataulun syntyä.

Tilanne on nyt oleellisesti muuttunut, olen tänään tehnyt päätöksen, että WFJ ja Hokutoryu ju-jutsu eivät tämän hyökkäyssodan johdosta voi osallistua kyseiseen, Venäjällä järjestettäväksi suunniteltuun tapahtumaan ja me vetäydymme siitä!

Soke A. Niiniketo 10. Dan