Syysleiri 2023

Suomen Budokeskus isännöi perinteiseen tapaan Hokutoryu ju-jutsun syysleirin, joka pidettiin 4-5.11.2023 Riihimäen urheilutalolla. Leirin vierailevat ohjaajat olivat Kanadasta, Bill Gatchell 7. Dan ja Melhem Wehbe 5. Dan. Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraillut Gatchell on huipputaitava lajin moniosaaja, joka on hyvä usealla eri osa-alueella. Leirillä Gatchellin opit painottuivat alasvienteihin ja erilaisiin matossa tehtäviin tekniikkoihin. Kanadalaiset vierailevat ohjaajat ohjasivat kaikille vyöryhmille, heidän opetustapaa pidettiin kiinnostavana, eikä positiivinen asenne jäänyt keneltäkään huomaamatta.

Leiriin osallistui suuri joukko eritasoisia ju-jutsukoita kaikkialta Suomesta, sekä muutama myös Eestistä. Leirillä harjoiteltiin vierailevien ohjaajien harjoitusten lisäksi, monipuolista Hokutoryu-tekniikkaa kotimaisten huippukouluttajien opastuksella. Leirin Suomalaiset Hokutoryu-kouluttajat olivat: Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan, Kari Lehtonen 6. Dan, Petri Kolehmainen 5. Dan, Mikael Gebala 5. Dan, Andreas Agopov 5. Dan, Timo Leikola 4. Dan, Pekka Leppänen 4. Dan, Matti Väisänen 3. Dan ja Heidi Haanpää 3. Dan.

Leirin avajaisten yhteydessä oli myös vaikuttava Dan-seremonia, jossa uudet Hokutoryun mustat vyöt saivat vyönsä ja Dan-arvoa korottanet diplominsa. Lauantai-iltana oli leiriläisten yhteinen illallinen Teatterihotellin ravintolassa, ravintolaan kokoontui salin täydeltä ju-jutsukoita, nauttimaan ruokailusta ja hyvästä seurasta. Tilaisuudessa järjestävän seuran Pekko Vehviläinen kunnioitti Kanadalaisia vieraitamme esittelemällä Riihimäen historiaa.

Leirillä oli oma osuus myös junioreille. Turkulainen Sensei Heidi Haanpää 3. Dan ohjasi junioreiden harjoitukset suurella innolla ja ammattitaidolla. Vaikka junnujen päivä oli pitkä ja fyysisesti raskas, niin harjoitusten päätyttyä kaikkien kasvoilta loisti tyytyväisyys ja seuraavan leirin odotus.

Järjestävä seura, Suomen Budokeskus suoriutui jälleen kerran leirijärjestelyistä Sensei Mika Kuukkasen 2. Dan johdolla kiitettävästi. Seuraava leiri on kevätleiri, joka on perinteiseen tapaan vyötekniikkaleiri, eli leiri, jossa harjoitellaan vain vyötekniikoita. Leiri pidetään Riihimäellä samassa paikassa 2-3.3.2024. Laittakaa kalenteriin! Kevätleirin hotelli on sama kuin nyt, eli Teatterihotelli. Nopeimmat ovat jo huoneita varanneet; Pietarsaaren ju-jutsu oli tälläkin kertaa nopein, he varasivat sieltä huoneita jo ennen syysleirin alkua.