Syysleiri 2021

 

 

 

  

  

Lähes kaksi vuotta odotettu tapahtuma, Hokutoryu ju-jutsun syysleiri 2021 pidettiin Riihimäellä, järjestelyistä vastasi Suomen Budokeskus ja leiripaikka oli Riihimäen urheilutalo. Leiriin osallistui noin 300 Suomalaista ju-jutsukaa, sekä muutamia myös Eestistä ja Norjasta. Leirillä harjoiteltiin Hokutoryu perustekniikoita, ohjelma oli suunniteltu siten, että myös ne, jotka olivat olleet pitkällä harjoitustauolla pystyivät suoriutumaan viikonlopun ohjelmasta.

Leirin kouluttajina olivat Suomalaiset Hokutoryu-kouluttajat; Auvo Niiniketo 10. Dan, Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan, Kai Julin 5. Dan, Keijo Juvonen 5. Dan, Mikael Gebala 5 Dan, Kari Lehtonen 5. Dan, Jorma Tenhunen 5. Dan, Jari Nieminen 5. Dan, Andreas Agopov 5. Dan, Tero Koivisto 5. Dan, Heikki Lappalainen 4. Dan ja Marko Kauranen 4. Dan. Leirin vieraileva kouluttaja oli Ottar Vassenden 6. Dan Norjasta.

Leirin avajaisten yhteydessä oli myös vaikuttavat Dan-seremoniat, jossa uudet Hokutoryun mustat vyöt saivat vyönsä ja Dan-arvoa korottanet diplominsa. Samassa tilaisuudessa Soke Niiniketo ojensi Outi Järviselle Opetusministeriön hänelle myöntämän Suomen urheilu- ja liikuntakulttuurin ansiomitalin. Lauantai-iltana oli leiriläisten yhteinen illallinen Teatterihotellin ravintolassa, tilaisuudessa ei ollut mitään erityistä ohjelmaa, mutta paljon vapaata keskustelua ja yhdessäoloa.

Leirillä oli oma osuus myös junioreille. Sensei Matti Väisänen 3. Dan ohjasi junioreiden harjoitukset, Väisänen, siviiliammatiltaankin opettaja, ohjasi harjoitukset suurella innolla ja ammattitaidolla. Vaikka junnujen päivä oli pitkä ja fyysisesti raskas, niin harjoitusten päätyttyä kaikkien kasvoilta loisti tyytyväisyys ja seuraavan leirin odotus.

Paikallinen seura, Jani Heikkisen ja Mika Kuukkasen luotsaama, Suomen budokeskus suoriutui järjestelyistä erittäin hyvin. Ensi vuoden kevätleiri, joka on perinteiseen tapaan vyötekniikkaleiri, pidetään samassa paikassa 5-6.3.2021. Laittakaa kalenteriin!