Hokutoryutapahtuma Uudessa-Seelannissa

Uuden-Seelannin Dave Butler järjesti 6-7.4 2024 Hokutoryu leirin Rotoruan kaupungissa Uudessa-Seelannissa. Hanshi Butler 8. dan, on Uuden-Seelannin Hokutoryn ja WFJ:n edustaja. Butler on edesmenneen Soke Morriksen oppilaita ja Soke Niinikedon tuttuja lähes 40 vuoden ajalta. Rotorua on järvialueella sijaitseva kaunis kaupunki, parin tunnin automatkan päässä maan pääkaupungista Aucklandista.

Leirin kouluttajina olivat Soke A. Niiniketo 10 dan ja Hanshi R. Väntär 8. dan. Paikalle olivat saapuneet myös Riihimäkeläiset Senseit Mika Kuukkanen 2. dan ja Jani Heikkinen 1. dan, jotka saivat kunnian toimia Niinikedon ja Väntärin ukeina. Leiriläiset olivat eri puolilta maata saapuneita, kokeneita ja hyvätasoisia ju-jutsun ja eri kamppailulajien kouluttajia. Leirillä perehdyttiin Hokutoryu ju-jutsun eri variaatioihin, itsepuolustus-, kilpailu- ja sotilasju-jutsuun, sekä turvamies- ja poliisiju-jutsuun. Kokeneet, alan ammattilaiset olivat kiinnostuneita kaikista osa-alueista, mutta Väntärin voimankäyttötreenit paikallisille turvahenkilöille sai erityisen paljon huomiota.

Uusi-Seelanti on hyvien ja vahvojen kamppailijoiden ja ystävällisten ihmisten maa. Yhteistyömme heidän kanssaan jatkuu ja tiivistyy. Tulemme varmasti lähitulevaisuudessa näkemään Uusi-Seelantilaisia myös meidän leireillämme Suomessa.