Hokutoryu Uusi-Seelanti

Soke A. Niiniketo 10. Dan ja Hanshi R. Väntär 8. Dan ohjasivat 27-30.10.2016  Hokutoryu ju-jutsu leirin Rotoryassa Uudessa-Seelannissa. Leirin järjesti Uuden-Seelannin Martial Arts -liitto. Leirin johtaja ja vastuuhenkilö oli maansa ju-jutsun pääkouluttaja Dave Butler 8. Dan.

Leirille osallistui eri paikkakunnilla toimivien klubien kouluttajia ja edustajia, mukana oli myös muutamia muiden lajien, kuten Kyokushin Karaten opettajia. Paikallisille esiteltiin Hokutoryu ju-jutsun eri puolia, kuten itsepuolustus-, kilpailu-, poliisi- ja sotilasju-jutsua. Hanshi Väntär ohjasi myös järjestyksenvalvojille suunnattua tekniikkaa ja paikalla olleet isokokoiset Maori-portsarit kiittelivät tehokkaista tekniikoista. Vapaapäivinä Suomalaisille esiteltiin kaunista maata ja erikoista luontoa.

Harjoittelijat olivat kovasti innostuneita Hokutoryusta ja leirin jälkeisissä kirjoituksissa todettiin, että tämä oli yksi antoisimmista Martial Arts leireistä mitä siinä maassa on koskaan ollut. Tulemme varmasti näkemään Uusi-Seelantilaisia ju-jutsukoita tulevaisuudessa myös meidän leireillä Suomessa.