Hokutoryu Ukraina

Soke Niiniketo 10. Dan ja Sensei Gebala 5. Dan ohjasivat 01-03.06.2018 Hokutoryu leirin Länsi-Ukrainalaisessa, Lvivin kaupungissa. Leiriin osallistui harjoittelijoita myös Puolasta.

Ukraina on iso maa ja ju-jutsutoiminta maakuntien välillä eroaa suuresti toisistaan. Hokutoryua on jo vuosia harjoiteltu Keski- ja Itä-Ukrainassa ja nyt oli ensimmäinen leiri lännessä. Lvivin seurassa harjoituksia ohjaa Sensei Petro Mocherniuk. Vahva ja taitava Mocherniuk on käynyt aiemmin Helsingissä harjoittelemassa ja osoittautunut hyväksi ja osaavaksi kamppailijaksi. Nyt Sensei Alex Kozlovskyn johtamat ja Sensei Mocherniukin valmentamat alueen klubit vaihtavat tyylisuunnakseen Hokutoryun.

Harjoitusten ohjaamisen lisäksi Niiniketo ja Gebala jakoivat myös palkintoja lasten ju-jutsuotteluissa. Ottelut käytiin isossa urheiluhallissa ja siellä kamppailtiin 5-8 vuoden ikäisten Lvivin kaupungin mestaruuksista. Ilmassa oli, kuten aina junnukisoissa, kovaa yritystä ja suuren urheilujuhlan tuntua. Tilaisuuden alussa soitettiin kansallishymni ja mitalistit marssivat palkintokorokkeelle fanfaarien soidessa.