Hokutoryu Ukraina

Soke Auvo Niiniketo 10. Dan, Shihan Kimmo Tenhunen 7. Dan ja Sensei Mikael Gebala 5. Dan olivat vierailevat kouluttajat Länsiukrainalaisessa Lvivin kaupungissa 15-17.11.2019 pidetyllä ju-jutsuleirillä. Leiri oli osa paikallisten budoseurojen viikonloppuleirien sarjaa, joka tunnettiin nimellä Budo Marathon 2019. Leiriin osallistui harjoittelijoita Ukrainan lisäksi naapurimaista, kuten Puolasta, jonne Lvivistä on matkaa vain 50km.

Kimmo Tenhunen ohjasi yhdet harjoitukset myös lapsille, joita paikalla oli n. 80. Lasten liikunnalliset valmiudet olivat hyvät ja kaikesta näki, että he olivat tottuneet kurinalaiseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun.

Soke ohjasi harjoitukset mustille vöille ja Tenhunen ja Gebala ohjasivat mustien vöiden lisäksi myös muita eritasoisia ju-jutsuryhmiä. Tenhunen ohjasi myös isäntien toivoman esittelyharjoituksen Kenjutsusta, joka herätti suurta mielenkiintoa erityisesti vanhempien harrastajien piirissä.

Leiri huipentui paikallisen Hokutoryuohjaajan, useita kertoja Suomessakin vierailleen, vahvarakenteisen taistelijan, Petro Mochernyukin kovatasoiseen ja vaativaan 3. Danin testiin, jonka päätteeksi Soke Niiniketo myönsi hänelle 3. Danin vyöarvon.