Hokutoryu ju-jutsu MM-kilpailut

Ensimmäiset Hokutoryu ju-jutsun maailmanmestaruuskilpailut käytiin 02.12.2017 Valkovenäjän pääkaupungissa, Minskissä. Kilpailut olivat avoimet kaikille tyylisuunnille ja käytiin Hokutoryu full contact säännöillä. Kilpailut olivat osa the 7th Martial Arts Games -tapahtumaa, johon osallistui yhteensä yli 7000 ihmistä 71 eri maasta.

Suomen joukkueessa oli yhteensä 24 henkeä, joista yhdeksän ottelijaa ja kaksi huoltajaa. Muut olivat joukkueen johtoa, tuomareita ja toimitsijoita. Ottelut olivat erittäin kovatasoiset ja niitä hallitsi Suomi, Azerbaidzan, Valko-Venäjä, Venäjä ja Iran. Suomalaiset olivat kisojen paras maa, viidellä kultamitalilla ja yhdellä hopealla.

Finaaliotteluiden suurimmasta yllätyksestä vastasi naisten kevyensarjan Kati Silander, joka voitti kovan, taitavan ja kokeneen, useita arvokisamitaleja voittaneen Venäjän Maria Bekherin käsilukolla ensimmäisessä erässä. Nina Muukkonen kohtasi finaalissa Iranilasen Zeinab Seyedmoradiranjbarin ja voitti tuomariäänin 2-1.

Joni Lipiäinen otteli erittäin kovatasoisessa -73 kg sarjassa, hän kohtasi finaalissa kovan Valkovenäläisen Aliaksei Shylan. Lipiäinen kamppaili hienosti ja voitti kuristuksella. Juho Niemistä, -80 kg vastaan finaalissa asettui Azerbaidzanilainen Hasan Aliyev. Kamppailu oli vauhdikas, Niemisen alapotkut ja kovat vartalolyönnit pehmittivät Azerbaidzanin miehen ja Nieminen voitti ylivoimaisesti kaikin tuomariäänin. Miesten raskaan sarjan finaalissa Tuure Toivola kohtasi Iranilaisen, kovaa potkivan Mehran Baravin. Kokenut Toivola sai ensimmäisessä erässä Iranilaisen mattoon ja voitti kuristuksella.

Jami Turtiainen -86 kg taisteli finaalissa hienosti, mutta koki selvän pistetappion Azerbaidzanin taitavalle Eldar Abdullayeville. Annika Jutila kamppaili itsensä pronssiotteluun, mutta hävisi pistein venäläistä Tatiana Shcerbakovaa vastaan.

Mika Granhom -65 kg kärsi ensimmäisellä kierroksella pistetappion sarjan voittaneelle, erittäin taitavalle Valko-Venäjän Uladizlau Maksimenkalle, samoin Sami Lahtinen -86kg kärsi tappion pisteillä Azerbaidzanilaiselle vastustajalleen ensimmäisellä kierroksella täyden ajan jälkeen. Lahtinen loukkaantui heti ensimmäisen erän alussa, mutta otteli silti sisukkaasti loppuun asti.