Hokutoryu Irakissa

Irakin pääkaupungissa Bagdadissa alkaa Hokutoryu toiminta. Eestin Andrei Ambros 5. Dan on ollut Irakissa sotilas- ja turvatehtävissä jo 14 vuotta ja oman työnsä ohella opettanut siellä Hokutoryu ju-jutsua sotilaille sekä kansainvälisille turvamiehille. Hän on myös luonut suhteet Irakilaisiin kamppailulajivalmentajiin ja kouluttanut heistä Hokutoryu ohjaajia.

Ali Nasser Awied, eräs Sensei Ambroksen oppilaista avasi ensimmäisen siviileille tarkoitetun Hokutoryu organisaation Irakissa. Awiedilla on 5. Dan Kyokushin Karatessa ja hänellä on tarkoitus kuluvan vuoden aikana avata useita Hokutoryu klubeja myös muualla Irakissa. Awied on yhteistyökumppaniensa kanssa järjestämässä Hokutoryu leiriä Bagdadiin jolloin myös Soke Niinikedon luottomiehineen on tarkoitus saapua paikalle. Irakilaisilla on suuri kiinnostus Hokutoryu kilpailutoimintaan ja leirin yhteydessä tullaan pitämään myös tuomarikurssi. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin Irakilaisia ottelijoita nähdään jo syksyn MM-kilpailuissa Italian Carrarassa.

Sensei Ambros osallistui Bagdadin ensimmäisen Hokutoryu klubin avajaisiin 27.01.2019 ja ojensi Ali Nasser Awiedille WFJ:n edustussertifikaatin.