Kevätleiri 2020

Hokutoryu ju-jutsun kevätleiri 2020 pidettiin ensimmäistä kertaa Riihimäellä, järjestelyistä vastasi Suomen Budokeskus ja harjoituspaikkana oli Riihimäen urheilutalo. Puitteet leirille olivat parhaat mahdolliset, harjoitushalli oli tilava ja hyvin varusteltu ja eri ryhmien harjoitusten kulku sujui loistavasti.

Leiriin osallistui ju-jutsukoita Suomen lisäksi Eestistä ja Venäjältä. Leirillä vieraili myös Turkin television tuotantoryhmä, ryhmä oli ollut koko edellisen viikon Suomessa tekemässä juttua Suomalaisesta kulttuurista, Soke Niinikedosta ja Hokutoryusta. Heillä oli mukana useissa kamppailulajeissa ja vapaaottelussa kisannut taistelija Ertan Balaban. Ohjelman formaattiin kuulu, että Balaban ottelee lopuksi Hokutoryu- taistelijoiden kanssa. Hänen kanssaan otteli Jesse Kujanpää, Juho Nieminen, Matti Väisänen ja Petri Kolehmainen. Ottelutilaisuuden jälkeen Balaban antoi tunnustusta Suomalaisille, hän totesi että ottelijat olivat rautaa ja kyyti kylmää.

Leiri oli vyötekniikkaleiri ja leirin kouluttajina olivat Suomalaiset Hokutoryu-kouluttajat; Timo Hirvonen 8. Dan, Risto Väntär 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan, Mika Mantere 5. Dan, Kari Kehtonen 5. Dan, Mikael Gebala 5. Dan sekä Petri Kolehmainen 5. Dan.

Lauantai-iltana oli leiri-illallinen Teatterihotellin ravintolassa, tilaisuudessa ei ollut mitään erityistä ohjelmaa, mutta paljon vapaata keskustelua ja yhdessäoloa. Suomen budokeskus onnistui leirijärjestelyissä erittäin hyvin. Ensi vuonna leiri on samassa paikassa, laittakaa ylös 6-7.3.2021.

Leirillä oli myös oma osuus junioreille, Sensei Petri Kolehmainen 5. Dan johdolla harjoiteltiin ottelutekniikoita. Junnuleirin sisältö sai paljon kiitosta ja opittuja tekniikoita tullaan varmasti näkemään tulevissa SM-kisoissa.