Pietarsaaren ju-jutsu 30v

Pietarsaaren ju-jutsuseura täytti kunnioitettavat 30 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi seura järjesti juhlaleirin 23.4.2022, leiri pidettiin seuran omalla salilla. Pietarsaaren ju-jutsuseura on, kuten monet seurat nykyään, monilajiseura ja leirillä oli edustettuna kaikki seurassa harjoitettavat lajit; Hokutoryu ju-jutsu, Kickboxing ja Brassi ju-jutsu. Leirin pääkouluttaja oli Soke A. Niiniketo 10. Dan, muut kouluttajat olivat T. Hirvonen 8. Dan, R. Väntär 8. Dan ja K. Tenhunen 7. Dan. Kickboxingia ohjasivat Anne Katas ja Annu Riekkola ja Brasilialaista ju-jutsua Tommy Malmberg ja Petri Kolehmainen.

Juhlaillallinen nautittiin Jugend-hotellin juhlasalissa. Illallisen yhteydessä Soke Niiniketo välitti juhlivalle seuralle Suomen Karateliiton ja Hokutoryu ju-jutsun onnittelut ja luovutti seuralle Hokutoryu standaarin. Keijo ja Tiita Juvonen palkittiin heidän tekemästään pitkästä ja arvokkaasta työstä Hokutoryu ju-jutsun hyväksi, Suomen Kultakeskuksen hopeasta valmistamilla Hokutoryuaiheisilla kalvosinnapeilla, solmioneulalla ja korvakoruilla. Illan aikana muisteltiin puhein ja erilaisin ohjelmanumeroin seuran 30-vuotista historiaa, lisäksi ohjelmassa oli livemusiikkia. 

Leiri Israelissa

Amir Barnea ja Israelin Ju-jitsu Association järjestivät Israelissa, Caesarean kaupungissa ju-jutsuleirin 11-13.4.2022. Leiri on perinteisesti järjestetty joka kevät, mutta koronapandemian takia oli parin vuoden tauko. Leirin johtaja oli Israelin Amir Barnea 8. Dan ja pääkouluttaja oli Soke Auvo Niiniketo 10. Dan. Muut kouluttajat olivat Risto Väntär 8. Dan ja Timo Leikola 4. Dan. Leiripaikkana oli moderni, ilmastoitu sali meren rannalla ja samassa rakennuksessa on majoitus ja ruokailu. Puitteet olivat todella upeat!

Ju-jutsuleiri Portugalissa

Portugalin ju-jutsuliitto järjesti 9-10.4. Maailman ju-jutsuliiton (WFJ) alaisen ju-jutsuleirin Tavirassa. Suomea edusti Shihan K. Tenhunen 7. Dan, joka oli kutsuttu kouluttajaksi. Kouluttajia oli hänen lisäksi mm. Portugalista, Ruotsista, Espanjasta ja Saksasta. Osallistujia leirillä oli n. 300. Leiri huomioitiin myös paikallisen kaupunginhallinnon toimesta ja Taviran kaupunginjohtaja kunnioitti leiriä läsnäolollaan.

Vitaly Ermolaev 1985-2022

Vitaly Ermolaev, Hokutoryu valmentaja Ukrainalaisesta Dnepropetrovskin kaupungista, on menehtynyt 36 vuoden iässä. Vitaly sai taisteluiden keskellä koronan ja koska sairastamiseen, saati hoitoon ei ollut aikaa eikä mahdollisuutta, hän menehtyi koronan aiheuttamaan jälkitautiin. Vitaly oli alueellaan hyvä ja tunnettu valmentaja, jonka oppilaat, erityisesti juniorit, ovat tuoneet paljon mitaleita.

Hänen ja muutaman muun Dnepropetrovskin alueen Hokutoryu valmentajan oli tarkoitus tulla kesäkuussa meidän leirille Pajulahteen. Mikä on tilanne kesäkuussa, tuleeko ketään ja onko siellä valmentajista jäljellä enää ketään?

Vitaly, vaikka ei menehtynyt taistelussa, on myös tämän Putinin aloittaman hyökkäyssodan uhri. Toisissa olosuhteissa, hän olisi pystynyt sairastamaan ja saamaan siihen hoitoa ja todennäköisesti myös selvitä, mutta nyt kävi näin.

Ikuinen rauha hänelle!

Soke A. Niiniketo 10. Dan

Junnujen valtakunnallinen kevätleiri

Valtakunnallisen Hokutoryu ju-jutsun kevätleirin yhteydessä oli oma osuus junioreille lauantaina 5.3.2022. Sensei Mika Kuukkanen 1. Dan ohjasi junioreiden harjoitukset suurella innolla ja ammattitaidolla. Sensei Kuukkasta avusti Suomenn Budokeskuksen ja Helsingin ju-jutsuklubin junnuohjaajat. Vaikka junnujen päivä oli pitkä ja fyysisesti raskas, niin harjoitusten päätyttyä kaikkien kasvoilta loisti tyytyväisyys ja seuraavan leirin odotus. Seuraava valtakunnallinen junnuleiri on 10-12.6.2022 Pajulahden liikuntaopistolla, viikonloppu kannattaa varata kalenteriin jo nyt!