Vierailija Ukrainasta

22-24.9 vieraili Ju-jutsuklubin salilla Länsi-Ukrainalaisesta Lvovin kaupungista paikallinen ju-jutsuvalmentaja Petro Mocherniuk. He ovat pitkään harjoitelleet siellä Hokutoryu tyylisuunnan tekniikoita ja nyt Lvovissa ollaan kiinnostuneita siirtymään kokonaan Hokutoryu tyylisuunnan ju-jutsuun. Sensei Mocherniuk harjoitteli tiiviisti kolme päivää Risto Väntärin 8. Dan, Kimmo Tenhusen 7. Dan ja Risto Sandbergin 1. Dan johdolla tekniikkatreenejä ja ottelutreenejä hänelle piti Sensei Matti Väisänen 2. Dan. Otteluharjoitusten sparrarina oli Suomenmestari Juho Nieminen. Vierailun päätteeksi sovittiin leiri- ja kilpailuyhteistyöstä.

Vaasan ju-jutsu uusiin tiloihin

Kai Julinin luotsaama Vaasan ju-jutsu sai uudet upeat tilat. Ju-jutsu ja Budotilat ovat osa Julin omistamaa Wasamove -kuntokeskusta. Budosalien avajaisia juhlistettiin 16-17.9 Hokutoryu- ja Kenjutsuleireillä. Leirin vierailevina kouluttajina olivat Hanshi Risto Väntär 8 Dan, Shihan Kimmo Tenhunen 7. Dan, Sensei Mikael Gebala 5. Dan ja Petri Kolehmainen 4. Dan.

Lohjan kamppailukeskuksen 35-vuotisjuhlaleiri

Lohjan kamppailukeskus täyttää tänä vuonna 35-vuotta ja merkkivuoden kunniaksi Lohjalla pidettiin juhlaleiri lauantaina 2.9, Urheilukeskus Tennarissa. Hokutoryu ju-jutsu harjoitusten ohjaamisesta vastasivat Timo Hirvonen 8. Dan, Kimmo Tenhunen 7. Dan ja Teresa Pentikäinen 3. Dan. Paikalla oli noin 50 harrastajaa, leirillä lajeina oli Hokutoryun lisäksi myös Krav maga, karate ja Brasilialainen ju-jutsu. Leiripäivän päätteeksi pidettiin juhlaillallinen Tytyrin elämyskaivoksessa.

Vyötekniikkaleiri Bergenissä

Hanshi Risto Väntär 8. Dan ohjasi sinisen vyön vyötekniikkaleirin Bergenissä, Norjassa, Budoklubi Bushidon sinistä vyötä tavoitteleville ju-jutsukoille 18-19.08.2017.

Lehtonen Pärnussa

Kari Lehtonen 4. Dan oli yksi ohjaajista Jaak Kabritsin järjestämällä ju-jutsuleirillä Pärnun poliisikoululla, Virossa 11-13.8. Leirin osallistujat olivat pääsääntöisesti Virosta, mutta leirille osallistui myös kaksi ju-jutsuklubilaista. Leirin osallistujat olivat alan harrastajia sekä Virolaisia poliiseja, sotilaita ja suojeluskuntalaisia.