AUVO NIINIKETO 10.dan

Hokutoryu ju-jutsun perustaja

 

Auvo Niiniketo, ”suomalaisen ju-jutsun isä” on harjoitellut kamppailutaitoja lähes koko elämänsä ajan. Kamppailu-ura alkoi nyrkkeilyn parissa Helsingin Voimailijoissa Niinikedon ollessa 8-vuotias. Hänen parhaat nyrkkeilysaavutuksensa ovat nuorten Suomen mestaruus sarjassa 75 kg, vuodelta 1972 sekä yleisen sarjan SM-pronssi vuodelta 1974.

Ju-jutsuun Niiniketo tutustui ensimmäisen kerran Ruotsissa, Tukholmassa, missä hän kävi nyrkkeilemässä. Aktiivisen nyrkkeilyuran päätettyään Niiniketo ryhtyi harjoittelemaan myös karatea, jossa hän voitti Suomen mestaruuden raskaassa sarjassa vuonna 1979.

Niiniketo suoritti ensimmäiset ju-jutsuvyönsä siniseen vyöhön saakka Ruotsissa. Vuonna 1977 Niiniketo aloitti ensimmäisen ju-jutsukurssin Helsingin Voimailijoiden salilla. Tämän jälkeen hän perusti Helsingin ju-jutsuklubin.

Vuonna 1978 Niiniketo tapasi englantilaiset senseit Richard Morrisin ja Robert Clarkin, mistä alkoi hedelmällinen yhteistyö, joka jatkuu edelleen.

Ensimmäisen danin Niinikedolle myönsivät Clark ja Morris vuonna 1979.

Niiniketo sai korkeimman mahdollisen dan arvon: 10.dan 8.3.2014.

 

 

Niiniketo toi kickboxingin Suomeen vuonna 1980. Hän aloitti säännöllisen kurssitoiminnan ja kasasi maajoukkueen. Hän edustaa Suomea kickboxingin maailmanliitossa WAKO:ssa.
Kickboxingissa Niiniketo on saavuttanut vyöarvon 6.dan.

Hokutoryu ju-jutsu on Niinikedon mukaan kamppailujärjestelmä, josta jokainen voi ammentaa: laji tarjoaa monipuolisen ja haastavan harrastuksen niin vasta-alkajalle kuin pidemmällekin ehtineelle harjoittelijalle.

Hokutoryu on realistinen ja tehokas voimankäyttömuoto turvamiehille, poliiseille ja sotilaille.

Hokutoryun ideana ovat vahva perustekniikka ja toimivat tekniikkakombinaatiot. Harjoittelu on alusta saakka hyvin fyysistä, ja ylempiin vyökokeisiin sisältyy kontaktiottelu. ”Korkean vyöarvon saavuttanut, mutta todellisuudessa heikko oppilas saattaa huonoon valoon paitsi opettajansa, myös vyön myöntäjän, seuran, tyylisuunnan ja lajin”.