Kansalliset ju-jutsukilpailut Jyväskylässä

Jyväskylässä pidettiin lauantaina 20.5 Hokutoryu ju-jutsun salikisat. Kisoissa käytiin 8 aikuisten ottelua ja ottelijoita oli Jyväskyläläisten lisäksi Imatralta, Kuopiosta ja Joensuusta.

Salikisat sopivat hyvin myös aloitteleville ottelijoille ja valtaosa ottelijoista oli ensikertalaisia. Siitä huolimatta ottelut olivat vauhdikkaita ja hyvätasoisia. Moni ottelu päättyikin käsilukkoon ja vain kaksi ottelua ratkaistiin pistein.

Tulokset: (voittajan nimi ensin)

Miehet:
-75kg Lauri Ikonen Jigotai vs. Leevi Hyvärinen Kuopion Ju-Jutsuseura, käsilukko 1.erä
-75kg Lauri Ikonen Jigotai vs. Pekka Pöllänen Ryu-O, käsilukko 1.erä
-75kg Pekka Pöllänen Ryu-O vs. Leevi Hyvärinen Kuopion Ju-Jutsuseura, käsilukko 1.erä

1. Lauri Ikonen, Jyväskylä, 2. Pekka Pöllänen, Joensuu, 3. Leevi Hyvärinen, Kuopio

-95kg Jesse Tuovinen Jigotai vs. Joona Kasurinen Jigotai, kuristus 1.erä
-95kg Joona Kasurinen Jigotai vs. Kalle Tuukkanen Jigotai, pistevoitto
-95kg Jesse Tuovinen Jigotai vs. Kalle Tuukkanen Jigotai, käsilukko 1.erä

1. Jesse Tuovinen, Jyväskylä, 2. Joona Kasurinen, Jyväskylä, 3. Kalle Tuukkanen, Jyväskylä

Naiset:
-70kg Kirsi Kuronen Ryu-O vs. Miia Härkönen Imatran Ju-Jutsuseura, pistevoitto
-70kg Iiris Turunen Ryu-O vs. Kirsi Kuronen Ryu-O, käsilukko 1.erä

1. Iiris Turunen, Joensuu, 2. Kirsi Kuronen, Joensuu 3. Miia Härkönen, Imatra

Ju-jutsuleiri Hollannissa

Kimmo Tenhunen oli yksi ohjaajista Hollannin Bredassa 6-7.5.2017 pidetyllä ju-jutsuleirillä. Leirin pääopettaja oli Hollannin Tony van Verooy 8. Dan. Hollantilaiset arvostavat Hokutoryun suoraviivaisuutta ja kovuutta ja kutsuivat Tenhusen leirilleen ohjaajaksi. Hollantilaisia on tulossa myös meidän kesäleirille Pajulahteen, sekä syysleirille Saloon. He ovat kiinnostuneita myös kilpailutoiminnasta ja tulevaisuudessa tulemme varmasti näkemään myös Hollantilaisia Hokutoryu-ottelijoita.

Hokutoryuleiri Ateenassa

Soke Niiniketo 10. Dan, Hanshi Väntär 8. Dan ja Shihan Tenhunen 7. Dan ohjasivat Kreikkalaisille ju-jutsuohjaajille Hokutoryu leirin 29.4-1.5.2017 . Leirin järjesti Kreikkalainen ju-jutsuka ja kamppailulajivaikuttaja, Sensei Nektarios Lykiardopoulos ja se pidettiin Ateenassa. Leirillä harjoiteltiin Hokutoryu ju-jutsun vyö-, perus- ja ottelutekniikkaa. Useimmilla leiriläisillä oli ju-jutsun lisäksi kokemusta Judo-, Karate- tai erityyppisistä MMA-otteluista, kuten Pankrationista, Shootosta ja vastaavista, joten kansainvälisissä kilpailuissa heitä tullaan varmasti näkemään hyvinkin pian.

 

Tuomarikurssi Ateenassa

Hanshi Risto Väntär ja Shihan Kimmo Tenhunen pitivät tuomarikurssin Ateenassa 30.4- 1.5.2017. Kurssilaiset olivat Kreikkalaisia ju-jutsukoita, joilla kaikilla oli aiempaa tuomarikokemusta, judo-, Karate- ja MMA-otteluista. Tuomareiden kouluttaminen mahdollistaa Hokutoryu kilpailutoiminnan kehittämisen Kreikassa. Marraskuussa pidettävissä mm-kisoissa tullaan varmasti näkemään myös Kreikkalaisia tuomareita.

Tallinan ju-jutsuleiri

Jaak Kabrits 5. Dan järjesti Tallinnan ju-jutsuleirin Eestin sisäasiainministeriön salilla 29-30.04.2017. Kouluttajana Suomesta oli Kari Lehtonen 4. Dan.